Дома > Вести > Изложба

Карактеристиката на UF тоалетното седиште

2021-11-19

Уреа формалдехид (UF) тоалетно седиштеглавно се користи за подготовка на амино алкидна боја за печење со алкидна смола за да се подобри тврдоста и сувоста на бојата. Тоалетното седиште UF може да се комбинира со алкидна смола што не се суши за да се добие амино боја за зацврстување на киселина, која може да се користи за лесно покривање на мебел од дрво. Но, отпорноста на временските услови, отпорноста на вода и задржувањето на светлината се малку лоши. Епоксидна смола и алкидна смола може да се користат за подготовка на прајмери ​​и бои за внатрешни работи со различни својства. Главните карактеристики вклучуваат:

1. Цената наUF тоалетното седиштее евтин, а суровините се доволни.

2. Молекуларната структура наУреа формалдехид (UF) тоалетно седиштесодржи поларни атоми на кислород, па затоа има добра адхезија на површината. Може да се користи за прајмер и меѓу премачкување за да се подобри адхезијата помеѓу горните слоеви.

3. Затоа штоUF тоалетно седиштеможе да се излечи на собна температура кога се користи киселински катализатор, може да се користи за двокомпонентни дрвени облоги.

4. Филмот за боја излечен со смола уреа формалдехид има добра флексибилност.

5. Смолата од уреа формалдехид има висок вискозитет, висока киселинска вредност и слаба стабилност на складирање.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept